Váltóban országos bajnok a Triatád, edzőjük pedig megnyerte az eXtremeMan 98.5-öt

Nagyszerű élmény volt a tanítványaimmal egy pályán versenyezni, mondta Tóth Gábor edző. Mind az öt nagyatádi fiatal azt mondta, egyszer mindenképpen szeretnének egyéniben is elindulni a hosszútávú triatlonversenyen.

A triatádosokkal egy csapatban indult szombaton három barátnőjük, az extra motiváció tehát adott volt. Ezért választotta a nagyatádi váltócsapat a „3 szépség 5 szörnyeteg” nevet.

Az öt fiatalember június elején Tiszaújvárosban bronzérmet szerzett a Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon. Hárman közülük (Tátrai Brúnó, Spilleman Ádám és Márkus Noel) pedig egy hete Pécsen megnyerte az Utánpótlás Triatlon Országos Bajnokságot.

Szombaton a nagyatádi hosszútávú váltóversenyen ők hárman úsztak, Gericz Gergő vállalta be a kerékpár nagy körét (92 km), a kis köröket (29,3 km) pedig ismét a már említett hármas, a maratonfutás nagyobb részét Szakonyi Dénes teljesítette, a többin pedig osztoztak a lányok, azaz Joó Luca Szegedről, Molnár Bea Egerből és Szabó Viktória Budapestről.

Miközben a fiatalok a pályán küzdöttek az elemekkel és a nem mindennapi körülményekkel, mesterük sem tétlenkedett. Tóth Gábor az eXtremeMan 98.5-ön versenyzett. Az idén először meghirdetett számot a „Mindenből csak egy kör” jeligével hirdették a szervezők, vagyis egy kör úszásból (1300 méter), egy kiadós kerékpározásból (a 92 km-es nagy kör), végül az 5 250 m-es „levezető” futásból állt. A versenyszám abszolút első helyezettje Tóth Gábor lett. Az Atádhírnek azt mondta: Nagyszerű élmény volt a tanítványaimmal egy pályán versenyezni.

A nagyatádi csapat befutóját és a velük készített rövid beszélgetést alább tekinthetik meg.

A nagyatádi egyéni versenyzők közül Krafcsik László kategóriájában a 14., abszolútban a 262. lett. Illés Krisztián kategóriájában az 54, összetettben a 255. helyet szerezte meg. Keszericze László pedig kategóriájában a 67., összetettben a 299. lett.  

Megosztás