Városszerte bolondoztak a ballagó diákok

Az Ady Endre gimnázium végzős diákjai a mai napon rikító maskarába bújtak és ellátogattak az általános iskolákba harci festékkel felkenni a gyerekeket: rúzsszíveket rajzoltak az arcukba.

A középikolák mindennapi protokollja általában komolyságot és fegyelmet követel meg a diákoktól. Az iskolai ünnepségek sem kivételek ez alól: a ballagáson, a szalagavatón elvárás a nebubolók felé a kifogástalan öltözet és magatartás, a magasztos viselkedés. Ezt várják el tőlük a hétvégi ballagási ünnepségen is.

De természetesen, aki volt középsikolás, tudja, hogy a tinédzser korszak a lázadás és a nagy bulizások ideje is, éppen ezért válhatott hagyománnyá, hogy a végzős diákok az ünnepélyes ballagás mellett tartanak egy bolondballagást is. Ezen a napon rikító, botránkoztató öltözéket is frizurát viselnek, az iskolákban letámadják a tanárokat és diáktáraikat, hogy rúzzsal szívecskéket és egyéb kedves üzeneteket rajzoljanak az arcukra.

Az idei év sem volt kivétel: már a reggeli órákban számos tanár homlokán színes rajzok jelezték a a bolond ballagókkal való találkozást. A végzősök még a tanári szobákba is „betörtek”, hogy minden szeretett pedagógist megjelöljenek ezzel a harci festékkel. Ezt követően pedig ellátogattak a nagyatádi általános iskolákba is, hogy a rúzst használva a fiatalabb diáktársaikat mintegy felkenjék, ezzel is meghívva őket a felnőtté válás egy következő lépcsőfokára, mintegy átadva számukra a stafétát.

A 12.A osztály bolond ballagói az Árpád fejedelem iskolában
A 12.A osztály bolond ballagói az Árpád fejedelem iskolában

Az utcán menetelő bolond ballagókat feltűnő öltözékük miatt könnyű volt kiszúrni a városban. Szerencsére Nagyatádon senki nem tévesztette össze őket LMBTQ aktivistákkal, ahogyan az Kőbányán történt.

Megosztás