Véget ért a 19. kempingtalálkozó Nagyatádon

10 napos programsorozattal várták a Castrum Termálkempingben az ország leglelkesebb sátorbontóit. Több mint 50 lakóegységet töltöttek meg az ide látogató kempingezők.

Idén is megrendezték a már hagyománynak számító Rinyamenti Országos Kempingtalálkozót a Nagyatádi Castrum Termálkemping területén. 2001 óta minden évben ellátogatnak a kempingezők krémje városunkba, így az idei volt a 19. találkozó.

Az ország minden részéből jöttek hozzánk: Szegedről, Kecskemétről, Debrecenből, Budapestről, Sopronból – mesélte a kempingvezető és főszervező, Hujber Jenő.– Három csapat tagjai voltak itt: a Magyar Hagyományos Kemping Klub, a Magyar Camping és Caravanning Club, és a Blikk kempingező kör. Nagyon jó volt a hangulat, több születésnapot is ünnepelhettünk pezsgővel és tortával. Minden napra szerveztünk valami programot a résztvevőknek, néha a kemping területén belül, néha a városban, néha pedig a Nagyatádhoz közeli helyeken, mint például a Kaszóban.

Az esemény megnyitója: a kempingvezető, Hujber Jenő köszönti a találkozó résztvevőit
Az esemény megnyitója: a kempingvezető, Hujber Jenő köszönti a találkozó résztvevőit

Július 9-én érkeztek az első vendégek. A közel 10 napos találkozó során átlagosan 50-55 lakóegység mindig foglalt volt, így nagy forgalmat bonyolított le a nagyatádi kemping. A rinyamenti találkozó legendás a rutinos kempingezők között. Sokan vallják: utánozhatatlan az a hangulat és környezet, ami városunkban fogadja őket. Ureczky Csaba és családja már 18 éve minden évben részt vesznek a találkozón – mint kempingezők és mint fellépők is.

Családommal alakítjuk az Ureczky Folk Family néptánc kamarát. Minden évben, amikor itt vagyunk, egy kis néptáncbemutatóval tarkítjuk a programot. Egyébként rutinos kempingezők vagyunk, idén sátorral jöttünk, és több családtagomat is elhoztam, hogy ismerjék meg a klasszikus kempingezést. Nekünk ez egy szenzációs élmény, nagyon jó a helyszín kialakítása, család- és gyermekbarát, de szerintem a legtöbben, ahogy mi is, a házigazda, Hujber Jenő vendégszeretete miatt járunk vissza. Ha nyár, akkor Atád: kislányom is már számon tartja a naptárban. Nem összehasonlítható más kempingekkel. Nagyon sok barátság született itt az elmúlt években.

Az UFF néptánc kamara egyik bemutatója
Az UFF néptánc kamara egyik bemutatója

A résztvevőkre minden nap várt valamilyen program: szinte minden este zenés mulatsággal ért véget, melyhez a muzsikát nem egyszer nagyatádi fellépők biztosították, köztük az Accoustic Clasroom is. Főzőversenyt is tartottak a résztvevők számára, volt ugráló kötél-bemutató, kirándulás a hadiparkba, kisvasutazás a Baláta-tóhoz, és még sorolhatnánk. A nagy érdeklődésre való tekintettel jövőre sem maradhat el a találkozó.

Megosztás