Versvadászatot szerveztek a nagyatádi fiatalok a költészet napján

„Keresd a verset!” címmel a Nafigyelj! tagjai tegnap „elhagyták” kedvenc verseiket a város legforgalmasabb helyein, ezzel bátorítva az atádiakat arra, hogy kimozduljanak a szabadba és művelődjenek kicsit.

 A vers az, amit mondani kell. És persze olvasni. És olybá tűnik, néha meg is kell találni.

Tegnap, József Attila születésnapján ünnepeltük a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból a Nafigyelj! tagjai egy kincskereső játékra hívták meg az atádiakat. Mondhatni, valódi kincsekről beszélünk, hiszen a nagyatádi fiatalok saját kedvenc szerzeményeiket, a költészet legszebb gyöngyszemeit „hagyták el” szerte a városban abból a célból, hogy mások rátaláljanak. „A keresd a verset!” eseményen több mint 20 szerző költeményt helyeztek ki egyebek között a József Attila Sétány, a Kossuth utca és az Aradi utca zöldövezetiben. Olyan költők műveire lehetett rátalálni, mint Pilinszky János, Szabó Magda, Weöres Sándor, Ady Endre és persze József Attila.

Ösztönözni akaratuk az embereket arra, hogy újra kimozduljanak a szabadba, és egyidejűleg merüljenek el egy kicsit a költészet világában is – magyarázta az egyik főszervező, Vránics Ildikó.Délután 14:00-ig helyezték ki a Nafigyelj! logóval ellátott műalkotásokat, a versek megtalálóinak fényképpel kellett igazolni, hogy hány darab került a birtokukba. A legügyesebb költeménykutatók verseskötetet fognak ajándékba kapni.

Már kihirdették az eredményeket is. A három legtöbb verset gyűjtött játékos:

1. Csőke Zoltán

 

2. Horváth Dávid

3. Kuncz József

Gratulálunk a lelkes műgyűjtőknek!

Megosztás