Zivataros, de fülledt idő jön holnaptól

Az éjszakai dörgéssel, villámlással kísért gyors vihart követően délelőtt újabb zivatarlánc érkezett térségünk fölé. Jelentősen lehűlt a hőmérséklet, de holnaptól ismét 30 fok körül lesz az előrejelzések szerint.

Dél-délnyugat felől zivatarlánc érkezett a Dunántúlra péntek este, majd a hajnalban érkező újabb zivatarláncot, reggel még egy zivatartömb követte. Jégeső, felhőszakadás és viharos szél kísérheti a viharokat. 3 megyében van jelenleg érvényben másodfokú figyelmeztetés – írja az Időkép. 

Szombaton többfelé – legkisebb eséllyel északkeleten – várhatók záporok, zivatarok, néhol heves viharokra is számíthatunk. Az északkeleti szél többfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz. 10 fokos különbség az országrészek között: nálunk, a zivataros zónában alig 20 fokot mérhetünk. 

Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben elszórtan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. 

A jövő hét elején folytatódik az előző napokhoz hasonló idő, a napsütést szórványosan záporok, zivatarok zavarhatják meg. Hétfőn nagyobb számban keleten és északkeleten valószínű zivatarok kialakulása, melyeket viharos szél kísérhet, de zivatartól függetlenül is többfelé feltámadhat a nyugati-délnyugati szél. 28-33 fok várható.

Kedden az ország északi megyéiben, illetve keleten lehet több zivatar, helyenként heves vihar. Zivatartól függetlenül is erős, viharos lökések kísérhetik a nyugatias szelet. A legtöbb helyen 30 fok fölötti maximumokat mérhetünk. Szerdán előreláthatólag egy hidegfront érheti el hazánkat, mely szelet, zivatarokat és pár fokos lehűlést hoz.

Viharfelhők Nagyatád egén
Viharfelhők Nagyatád egén

 

Megosztás