Facebook helyett AGYbook? Szerző: Pál Marietta | 2018-10-04 09:06:05 | Címkék: agykutatás, hátlózat, facebook, tudomány, nagyvilág

Megtörtént az első sikeres kísérlet, amiben három ember agyát kötötték össze. Bizony ez pont olyan furcsa, mint amilyennek hangzik.

Egy tetriszhez hasonló játékot játszottak sikeresen a kísérleti alanyok – írja a www.sciencealert.com. Két információadó és egy -vevő fél volt. A kutatók azt mondják, ez az első lépés, hogy később hálózatban kössenek össze tudatokat. Az új technológiát gyorsan el is nevezték „Agyhálónak”.

A gondolatátvitel úgy működik, hogy az agy elektronjainak mozgását rögzítik, jellé alakítják, és ezt közvetítik a többi agynak. Emiatt nem kell egy helyen lenniük azoknak az embereknek, akiknek összekötik az agyát. Ezért tartják elképzelhetőnek, hogy a jövőben az interneten keresztül is képesek lesznek az emberek gondolatokat is megosztani egymással.

Azért nem kell megijednünk, hogy holnapután eltűnnek a ma ismert kommunikációs eszközök, hisz ez a kísérlet csak az első kis lépés. A publikációban leírták, hogy az adatátvitel még nagyon lassú, és pontatlanságok is vannak.

 

Vissza az előző oldalra