Lidércposztok: eltűnnek a Facebook bejegyzések

Európai szintű hibával találták szembe magukat a legnagyobb közösségi oldal felhasználói. Sorra tűnnek el a régebbi és legfrissebb bejegyzések is, nem lehet megosztani tartalmakat, fotók és videók váltak láthatatlanná.

Stábunk is szembesült a problémával. Mai cikkeink, amelyeket a Facebookon próbáltunk közzétenni, sorra eltűnnek, nem láthatóak. A probléma általánosnak látszik. Több országos hírportál (pl. Alfahír, 24.hu, Azonnali) is beszámolt arról, hogy gondjaik vannak a megosztással. A legtöbb probléma a más online felületekről, oldalakról linken keresztül megosztott tartalmak megjelenésében merült fel. A legfrissebb bejegyzések lidérc módjára csupán pár pillanatig, illetve a lap frissítéséig maradnak láthatóak, aztán eltűnnek. Nem minden oldalt érint a meghibásodás. Egyelőre nem lehet tudni, mi az oka a problémának. A bejelentések alapján azok a posztok tűnnek el, amik tartalmaznak linkes hivatkozást. Többen azt mondják, feltehetően azért, mert az oldal algoritmusa automatikusan spamnek minősíti azokat. A szöveges bejegyzések és a feltöltött fotók nem tűnnek el.

Másik súlyos hiba is felmerült ma a közösségi oldalon: a profilképek, fotók, ikonok és videók eltűnése szintén sokaknak feltűnt. A 24.hu ajánlása szerint utóbbi hibára megoldás lehet a hirdetésblokkoló böngésző-kiegészítők kikapcsolása.

A meghibásodás európai szintű. A legtöbb panasz európai felhasználóktól érkezett, és nemcsak oldalak, hanem magánszemélyek posztjai is eltűntek. Egyesek jelezték, náluk a probléma elhárulni látszik: újra látják bejegyzéseiket és működik a megosztás-funkció is. Sajnos hasonló tapasztalatról stábunk egyelőre nem tud beszámolni.

A hiba elhárulásáig legfrissebb híreinket itt, az Atádhír felületén olvashatják!

Megosztás