Rekordszámú résztvevővel zajlott a 6. Mikulás kupa

Több mint 50 fős mezőnnyel rajtolt el a Nagyatádi Asztalitenisz Klub által megrendezett Mikulás kupa. A szombati torna reggel 9 órakor rajtolt és csak a délutáni órákban ért véget.

6. alkalommal rendezte meg a nagyatádi egyesület az Árpád fejedelem iskolában a most már hagyománynak tekinthető Mikulás kupát most szombaton. A résztvevők számában idén csúcsot állított fel a rendezvény, hiszen több mint 50-en neveztek be a tornára.

– Rengeteg nevezőnk volt, férfiak számában is rekordot döntöttünk, 36-an vettek részt a Mikulás kupán – mondta Horváth Attila, a nagyatádi egyesület tagja és a verseny főszervezője. – Nagyon sok páros csapat is összeállt az idén, összesen 16-an.

A versenyzők nemcsak a helyi és környékbeli egyesületektől érkeztek, hanem voltak itt Kaposvárról, Csokonyavisontáról és Csurgóról is. A mikulás kupát városunk polgármestere, Ormai István nyitotta meg reggel 9 órakor. Az iskola zsibongójában, tornatermében és még a kis tornatermében is állítottak fel asztalokat, összesen 11-et, de még így is 7 óráig elhúzódott a kupaverseny, az eredményhirdetésre 16 óra után tudtak sort keríteni a szervezők.

A versenyzők vegyes korosztályokból álltak össze, voltak egyaránt 14 év alatti fiúk és lányok, de a 70 év feletti korosztály is szép számban képviseltette magát. A verseny neve előtt tisztelegve többen mikulás sapkában játszottak. A párba állított játékosok 11 pontig és három győztes szettig játszottak, utána új ellenféllel kerültek egy asztalhoz. A dobogós játékosokat érmekkel díjazták a délutáni eredményhirdetésen. Alább olvashatók a 6. Mikulás Kupa eredményei: 

Megosztás