hirdetés
2023. Június 06, Kedd
Norbert, Cintia napja

140-nel száguldott be az iharosberényi körforgalomba Szerző: Katona József | 2022-06-09 08:50:00 | Címkék: körforgalom, közúti baleset, somogy, ügyészség

Előbb a kiemelt szegélynek, majd a közúti táblának ütközött, aztán többször megpördült a tengelye körül, végül a vízelvezető árokba csapódott. Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat ellene.

hirdetés

A vádlott a feleségét szállítva 2021 szeptemberében 140 km/h sebességgel haladt Iharosberényben a körforgalom felé, amelyben a biztonságos áthaladás legfeljebb 25 km/h sebesség mellett lehetséges.

A férfi az eltúlzott sebesség következtében a körpálya vonalvezetését nem tudta követni, így a második kijáratnál a kiemelt szegélynek, majd a kijelölt gyalogosátkelőhelyet jelző közúti táblának ütközött. A gyorsan haladó járművet ezen ütközések sem állították meg, hanem az autó többszöri tengely körüli átfordulása után egy vízelvezető árokba csapódott.

A gépkocsi vezetője és utasa is több hét alatt gyógyuló töréssel járó sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a terhelttel szemben.

Az egyik nagyatádi körforgalomban két évvel ezelőtt történt hasonló baleset. Annak az okozója ittas volt, átszakította egy autókereskedés kerítését, és az épületnek ütközött. A becsapódás helyszínén működő biztonsági kamerák rögzítette az esetet.

Az iharosberényi balesetet köztéri kamera rögzítette, a felvételből szerkesztett képeket az igazságügyi műszaki szakértő készítette.
Az iharosberényi balesetet köztéri kamera rögzítette, a felvételből szerkesztett képeket az igazságügyi műszaki szakértő készítette. - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra