23 alkalommal vonultak ki a somogyi tűzoltók a hétvégén

A vasárnap különösen mozgalmasnak bizonyult, hiszen több műszaki mentés mellett egy bajba jutott ejtőernyős felkutatásában is részt vettek a tűzoltók.

Nem unatkoztak a hétvégén katasztrófavédők Somogy megyében. Több műszaki mentés mellett egy ejtőernyős felkutatásában kellett segédkezniük, amelyről már korábban beszámoltunk.

A teljesség igénye nélkül az alábbi káresetek történtek a megyében, mely a tűzoltók beavatkozását igényelte:

Szombat délelőtt egy kéthektáros terület mintegy nyolcszáz négyzetméteres részén égett a tarló Somogysámson, marótpusztai településrészénél. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók három vízsugárral, valamint a marcali vízszállító jármű avaroltójával körülhatárolták és eloltották a tüzet.

Vasárnap délelőtt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Berzence és Csurgó között. A csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat.

Vasárnap, szabadidős tevékenysége során egy ejtőernyős eltűnt Kaposvár közelében. Felkutatásában a helyi hivatásos tűzoltók és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói mellett a rendőrség és a mentőszolgálat is részt vett. Végül mentőhelikopterrel, a levegőből pásztázva találták meg az eltűnt embert. Ezután a helyszínre földi úton érkezett a segítség, de a balesetet szenvedett sportolón már nem lehetett segíteni.

Egy gépjármű az út menti árokba hajtott Simonfa külterületén vasárnap délután. A kaposvári hivatásos tűzoltók az autót csörlő segítségével kivontatták a vízelvezetőből. A kocsiban négyen utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben.

Fának ütközött és kigyulladt egy személyautó a böhönyei szőlőhegyen, vasárnap délután. Az esethez a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egység kiérkezésekor az autóban senki sem tartózkodott.

 

Megosztás