25 milliárdból újítják föl és bővítik a mosdósi kórházat

A felújított egykori kastélyban egy 80 ágyas ápolási osztály, az új gyermekrehabilitáció és az uszoda kap helyet. Készül egy 140 ágyas pavilon épület is.

Az egykori Pallavicini kastélyt és környezetét felújítják a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház krónikus, rehabilitációs és szociális betegellátási területét érintő fejlesztése érdekében – írja a Napi.hu.

Közös ajánlattevőként a Laterex Építő Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. újíthatja fel a mosdósi kastélyt 24 milliárd 949 millió forintért. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház krónikus, rehabilitációs és szociális betegellátási területét érintő fejlesztés érdekében, a mosdósi – egykori Pallavicini – kastély és környezetének felújítását és funkcióváltását célzó beruházás tervezési feladatainak ellátása és a kivitelezési munkák elvégzése.

Az egészségügyi létesítmény tervezési területe 23 800 négyzetméter. Készül egy 140 ágyas pavilon épület, a felújított kastélyban pedig a 80 ágyas ápolási osztály, az új gyermekrehabilitáció és az uszoda kap helyet.

A nyertesekkel április 7-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Megosztás