57 kilométernyi útszakasz újul meg jövőre

Nagyatádot is érintik majd a munkálatok: tavasztól a taranyi utat is javítják a tendernek köszönhetően. A térségben még Csurgó, Berzence és Iharosberény környékén számíthatnak az utazók jobb minőségű utakra a jövő évtől.

A fejlesztések a lakosság életminőségének javítását, a gazdaság működését és a turizmus fellendítését is segítik, mondta Szászfalvi László, országgyűlési képviselő a napokban Csurgón tartott sajtótájékoztatón. Itt jelentették be, hogy több, Csurgó és Nagyatád környékét érintő útfelújítás kezdődik tavasszal.

– Nagyatádon a Taranyi bekötő út nagyatádi átkelési szakaszát, ha úgy jobban ismerik, akkor a Gyár utcai részt érinti ez a felújítás. A munkálatok nyilvánvalóan a téli üzemmód végeztével kezdődhetnek, akkor lesznek a munkaterület-átadások szakaszosan, ütemezetten, és ekkor lehetnek munkagépektől hangosak ezek a térségek. – mondta Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának vezetője.

A fejlesztéseket kétféle hazai finanszírozásból valósítják meg, az egyik a település- és területfejlesztési forrás. A munkálatok mindegy 20 útszakaszon folynak majd, és összesen nagyjából 57 km hosszan újulhatnak majd meg az utak. Az igazgató elmondta: Somogy megye útjainak nagyjából a fele egyenetlen, nyomvályús, és több helyen kátyúsodás is előfordul. A felújítások ezeket a hibákat igyekeznek kiküszöbölni, így biztosítva a megfelelő „utazáskényelmi” szempontokat.

Megosztás