A repülőket leste, belerohant az előtte haladó autóba

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt nagy sebességgel nekiütközött az előtte közlekedő kocsinak az M7-es somogyi szakaszán.

A vádirat lényege szerint a húszas éveiben járó vádlott utasával 2021 júniusában az éjjeli órákban Nagykanizsa felé hajtott Balatonőszöd térségében. A terhelt a gépkocsiban tempomat beállítást használt, így 130 km/h sebességgel haladt.

A férfi és utasa az út során repülőgépeket látott az autópálya közelében, többször az égre néztek, a sofőr ezért nem is vette észre az előtte, lassabb sebességgel közlekedő sértetti járművet. A vádlott figyelmetlensége miatt fékezés nélkül hajtott bele a személygépkocsiba, amelyben egy négytagú család utazott.

A balesetben a vétlen autóban utazók sérültek meg, az egyik hátul ülő gyermek nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a beismerő vallomást tett, büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

A felhasznált képet a siófoki rendőrök készítették a baleset helyszínén.
A felhasznált képet a siófoki rendőrök készítették a baleset helyszínén.

Megosztás