A repülőket leste, belerohant az előtte haladó autóba Szerző: Katona József | 2022-11-10 08:40:00 | Címkék: gondatlan, m7-es, közúti baleset, somogy, ügyészség

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt nagy sebességgel nekiütközött az előtte közlekedő kocsinak az M7-es somogyi szakaszán.

A vádirat lényege szerint a húszas éveiben járó vádlott utasával 2021 júniusában az éjjeli órákban Nagykanizsa felé hajtott Balatonőszöd térségében. A terhelt a gépkocsiban tempomat beállítást használt, így 130 km/h sebességgel haladt.

A férfi és utasa az út során repülőgépeket látott az autópálya közelében, többször az égre néztek, a sofőr ezért nem is vette észre az előtte, lassabb sebességgel közlekedő sértetti járművet. A vádlott figyelmetlensége miatt fékezés nélkül hajtott bele a személygépkocsiba, amelyben egy négytagú család utazott.

A balesetben a vétlen autóban utazók sérültek meg, az egyik hátul ülő gyermek nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a beismerő vallomást tett, büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

A felhasznált képet a siófoki rendőrök készítették a baleset helyszínén.
A felhasznált képet a siófoki rendőrök készítették a baleset helyszínén.Vissza az előző oldalra