A sárba ragadt az autójuk, amivel a lopott fenyőket vitték

124 bálányi nordmann fenyőágat vágtak le, egy kölcsönkapott autóval vitték volna el, de az megsüllyedt a sáros erdei úton. Egy nő és hét férfi ellen emeltek vádat az ügyben, egyikük kényszerintézkedés hatálya alatt állt.

A vádlottak közül négy férfi 2019 nyarán a tető megbontásával betört egy hagyatéki eljárás alatt álló varászlói ház melléképületébe. A vádlottak különböző felállásban többször is visszatértek az ingatlanba, ahonnan összesen 348.400 forint értékben loptak el tárgyakat, így egyebek mellett szerszámokat, műszaki cikkeket, elektromos kerékpárt.

A bűnügyi felügyelet alatt álló I. rendű vádlott a kényszerintézkedés hatálya alatt 2019 decemberében ismét bűncselekményt követett el, amikor két másik társával kimentek egy Somogyzsitfához tartozó erdőterületre. Megbízójuk lánya fuvarozta oda őket. A férfiak az erdőgazdálkodó több nordmann fenyőjének ágait is levágták, ezekből 124 bálányi gallyat gyűjtöttek össze 161.200 forint értékben.

A férfiak a bálákat egy kölcsönkapott gépkocsival akarták kivinni az erdőterületről, de autójuk megsüllyedt az esőzések miatt sáros földúton, így a járművet a lopott fenyőgallyakkal együtt hátrahagyva távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő I. rendű és a büntetett előéletű III. rendű vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetést, öt társukkal szemben közérdekű munka büntetést, míg a nővel szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás