A tűzoltók szabadították ki a sofőrt

Kát személygépkocsi ütközött össze Berzencén szombaton délelőtt. Az egyik autó sofőrjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a járműből. 18 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

Tizennyolc alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvégén. Vadat gázolt a vonat péntek hajnalban Pusztaberény külterületén. Az állat a vasúti szerelvény alá szorult, ezért kérték a balatonboglári önkormányzati tűzoltók segítéségét. Az egység a helyi vadász segítségével jutott el a két település között elakadt vonatig, kiemelték a szarvast a szerelvény alól, amely ezután folytatta útját a lengyeltóti állomásig. A vonaton utazó két utas nem sérült meg.

Két személyautó karambolozott kora este a 7-es főúton, Balatonszárszó határában. A járművek az ütközés következtében az árokba csapódtak. A balesethez riasztott siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hárman utaztak. A mentők egy sérültet szállítottak kórházba.

A szombat is karambolokkal indult a megye tűzoltóinak. Siófok Kálmán Imre sétányán két gépkocsi ütközött össze. A három utas közül kettőt kórházba szállítottak. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket.

Ugyancsak két autó ütközött össze Berzencén szombaton délelőtt. Az egyik autó sofőrjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a járműből. Miután szétfeszítették a karosszériát, a mentőkkel közösen kiemelték a férfit az autóból.

Eltömődött egy somogyaszalói családi ház kéménye szombaton, a lerakódott korom pedig beizzott. A kaposvári hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó kormot a füstelvezetőből, majd felhívták a tulajdonos figyelmét rá, hogy a kéményt addig ne használja, amíg azt a kéményseprő nem vizsgálta át.

Szigetelési munkálatok közben kigyulladt egy gázpalack Marcaliban. A marcali hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a palackot, majd sikerült elzárniuk a szelepet. A gázpalack a tűz következtében megsérült, ezért a tűzoltók biztonsági okokból a lakóháztól távolabb vitték azt és leengedték belőle a gázt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy kútba esett macska miatt riasztották szombat délután a kaposvári hivatásos tűzoltókat, akik épségben felhozták az állatot a hatméteres mélységből.

Kigyulladt egy családi ház kéménye vasárnap délután Kaposváron a Bocskai István utcában. A lerakódott korom gyulladt meg az égéstermék-elvezetőben, amelyre a szomszéd lett figyelmes. A somogyi megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították a kazánból a parazsat, a füstelvezetőt kitisztították, megszüntetve ezzel az izzást. A tulajdonos figyelmét felhívták rá, hogy a kéményt vizsgáltassa át kéményseprővel.

Megosztás