Balesetek, avartűz és téves riasztások a hétvégén

Árokba csúszott egy veszélyes anyagokat szállító kamion, több helyen is kigyulladt az aljnövényzet, és gépkocsik karamboloztak – a hétvégén 18-szor riasztották a tűzoltókat Somogy megyében. Háromszor tévesen. Fotókkal!

18 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében hétvégén. Az egységek közlekedési baleseteket követő műszaki mentésekben és szabadtéri tűzesetek felszámolásában egyaránt részt vettek az elmúlt napokban. A megyei tevékenység-irányítási központba az időszak alatt három téves jelzés érkezett.

Szombaton délután Szenna külterületén, a Bárdi utcában kapott lángra az aljnövényzet és az avar. Az erős szél miatt a tűz gyorsan továbbterjedt, mintegy 300 négyzetméteres területet érintettek a lángok. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tarany külterületén, a Zrínyi Miklós utcában körülbelül öthektáros területen égett a száraz vegetáció szombaton délután. A tűz egy közeli kukoricást is veszélyeztetett. A nagyatádi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Szulokban, a Fő utca és a kálmáncsai út kereszteződésében egy veszélyes anyagot szállító nyerges vontató csúszott árokba szombaton éjszaka. A vontatmány jobb oldali kerekei az árok rézsűjébe süllyedtek. A barcsi hivatásos tűzoltók a felderítés során megállapították, hogy a tartály nem sérült meg, majd áramtalanították a járművet. Ezt követően a KÖTÉL Egyesület közreműködésével kivontatták a szerelvényt az árokból.

Vasárnap délután Igalban, az Ady Endre utca és a Szent István utca kereszteződésénél két személyautó ütközött össze. A kaposvári hivatásos és az igali önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket, és közreműködtek a műszaki mentésben.

Kapoly és Bálványos között mintegy 300 négyzetméteres területen egy akácos aljnövényzete kapott lángra vasárnap délután. A tabi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet.

Balatonlellén a Takács Sándor utcában két személygépkocsi szenvedett ráfutásos balesetet vasárnap délután. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Megosztás