Bedurvult a járvány: 3 ezernél is több fertőzött egy nap alatt

Somogyban átlépte az igazolt fertőzöttek száma az ezret, országosan az 59 ezret. Összesen 3149 magyarnál mutatták ki az új vírust, mert minden eddiginél többet teszteltek: ám a találati arány még így is majd 17% lett.

A mai számok a koronavírus-fertőzés rohamos terjedését jelzik. Bár Somogy a második hullámban is viszonylag kevésbé érintett, mint az ország többi megyéje, így is 51 fertőzöttet azonosítottak nálunk az elmúlt 24 órában. Ezzel 1022-re ugrott a regisztrált  COVID-19-fertőzöttek száma.

Ennél riasztóbb az országos kép. Világosan bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk: mivel rekord számú tesztet végeztek, minden eddiginél több fertőzöttet is találtak. Összesen 3149 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  az aktív fertőzöttek száma 41 580 főre nőtt. 

Az aktív fertőzöttek száma egy ideje már nem mutatja jól a járvány kiterjedtségét, mert kevés tesztet végeznek. Most rekordszámú, 18 932 tesztet csináltak, de ez is kevésnek tűnik már a járvány jelenlegi fázisában: a találati arány is rekordmagas lett, csaknem 17% – írta a 24.hu. A WHO javaslata szerint 5 százalék alatt kell tartani a találati arányt, hogy kordában lehessen tartani a vírust. 12 százalék felett már kontrollálatlanul terjed a járvány.

A Koronamonitor alábbi ábráján az újonnan elvégzett teszteken belül a pozitívok aránya látszik.

 

Megosztás