Befejezték az útfelújítást Berzencénél

A Berzence és Iharosberény közti útszakaszon több, mint 11 kilométeren uniós forrásokból teljes körű felújítást végzett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Országszerte 526 kilométer mellékút felújítása van tervben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Somogy megyében a 6819-es jelű Berzence-Iharosberény összekötő utat újították fel. Az említett útszakasz 22 kilométer hosszú, ebből több, mint 11 kilométer teljes körűen újult meg.

A Berzence-Iharosberény összekötő út érintett szakaszainak teljes körű felújítása során a kivitelezők két rétegben megerősítették a burkolatot, ezzel összhangban nyílt és burkolt vízelvezető árkokat építettek, átépítették az átereszeket és kitisztították a zárt csapadékcsatorna rendszert. Új, tartós burkolati jeleket festettek, cserélték a vezetőkorlátokat és pótoltál a szélességjelző oszlopokat.

Az útszakasz felújítása a„Közlekedésfejlesztés Somogy megyében I.” című projekt keretében valósul meg. A társaság 1 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból finanszírozta TOP-1.3.1-15-SO1-2016-00001 azonosító számmal. A projektet végző kivitelezők, a Strabag Építő Kft. és a Soltút Kft. közel nettó 1 160 millió forintból készítették el a beruházást.

Nem csak ez az útszakasz újul meg: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Somogy megyében több mint 17 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a Magyar Közút oldalán.

Az indulókép illusztráció! (Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás