Csoportos verekedés tört ki Babócsán

A verekedők közt volt egy katona és egy 10 éves kislány is. A szemtanúk szerint két nagyobb társaság tagjai estek egymásnak. Értesüléseink szerint egy főt kórházba szállítottak.

Nem tudni, ki adta az első pofont, de komoly incidenssé fajult a helyzet szombat este Babócsán a Szabadság utcában, amikor is két nagyobb társaság ismeretlen okokból egymásnak esett, majd több percen át verekedtek.

A szemtanúk elmondása szerint a csetepaté egy helyi vendéglátóhely előtt kezdődött, a verekedés az úttesten zajlott, egy alkalommal nyolcan kezdtek rúgni és ütlegelni valakit, akit a földre szorítottak. Az esethez rendőrök és mentők is kivonultak. Az egyik sérültet a helyszínen ellátták, értesüléseink szerint egy másikat pedig Pécsre szállítottak komoly fejsérüléssel: állítólag egy sörösüveget törtek szét a fején, és a füle részben leszakadt. A verekedők társasága meglehetősen vegyes volt: akadt köztük katona és egy 10 éves kislány is.

A településen ezen a napon sok vendég volt, ugyanis a Szabadság téri parkban roma napot szervezett a helyi nemzetiségi önkormányzat. Idén sok embert meghívtak szerte Somogy és Baranya megyéből, így 300-400 résztvevője volt a rendezvénynek. Egész nap színes programoktól volt hangos a park, nem történt szóváltás, így a park melletti verekedés meglepte a rendezőket.

Szeretném leszögezni, hogy a verekedés nem a rendezvényünkön történt – mondta az Atádhírnek Baloghné Vitelics Mónika, a helyi nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Egész nap semmilyen konfliktus nem volt a parkban. Még javában zajlottak a programok, amikor mi is értesültünk a verekedésről a szomszédos utcában. Az eseményekre való tekintettel viszont ezt követően véget vetettünk a rendezvénynek.

A verekedésről videófelvétel is készült, ezt átadták a rendőröknek. Az esetet a Barcsi Rendőrkapitányság vizsgálja. Levélben tájékoztatást kértünk az ügyről, egyelőre nem érkezett válasz. 

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás