Drónnal és civil autókkal csaptak le a rendőrök Szerző: Katona József | 2021-11-24 09:27:00 | Címkék: fokozott ellenőrzés, drón, akció, somogy, rendőrség

Az összehangolt akció során rengetegen fennakadtak Somogy útjain: 90 szabálysértővel szemben léptek fel az egyenruhások - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ahogy arról korábban tájékoztatást adtunk, a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. november 19-én Somogy megye közúti forgalmát ellenőrizték drónnal, civil- és járőrautókkal. Az ellenőrzés a 61-es és a 610-es útvonalra koncentrálódott a legnagyobb mértékben.

Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. Az ellenőrzést tizennégy civil- és járőrautó, valamint egy drón segítette.

A rendőröknek egyebek között a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok megsértése, az előzési tilalom, és a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

 

Vissza az előző oldalra