Égő épület és kéménytüzek

Kadarkúton egy három szintes családi ház, Barcson pedig egy másik kéményében izzot be a lerakódott korom, a tetőszerkezet kigyulladását sikerült megakadályozni. Csökölyben viszont kigyulladt egy tárolóhelyiség teteje.

Csütörtökön két kéménytűzhöz is riasztották a megye tűzoltóit. Egy családi ház kéményében égett a lerakódott korom Barcson, a Széchenyi közben. A tűz veszélyeztette a ház tetőszerkezetét is. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a még éghető anyagot a tűztérből, hőkamerával átvizsgálták a kémény nyomvonalát és kéményseprőt hívtak a helyszínre.

Kadarkúton egy három szintes családi ház kéményében is beizzott a korom. Az egységek kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a tűz oltását. A kaposvári hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók megszüntették a veszélyt és megakadályozták a tűz továbbterjedését. A lakók a ház melegét másik fűtőberendezéssel is biztosítani tudják, ezért nem kellett elhagyniuk otthonukat.

Fontos figyelni arra, hogy a családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által egyeztetett időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A kéményseprést a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, a 9.1 menüpontban vagy e-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címen lehet igényelni.

Fotó: Kadarkút ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP

Egy tárolóhelyiség tetőszerkezete kapott lángra csütörtökön Csökölyön, a Rákóczi utcában.
A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonosok megkezdték a lángok oltását és a közelben parkoló autót is eltolták biztonságos helyre. A kadarkúti önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az utómunkálatok során az egységek kihordták a megolvadt szigetelő anyagot az épületből, a meglazult tetőléceket pedig rögzítették. A tűz a főépületre nem terjedt tovább.

Fotó: Kadarkút ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP

Megosztás