hirdetés
2022. December 08, Csütörtök
Mária napja

Egy dél-somogyi férfit is elkaptak, pszichoaktív cuccot terjesztett Szerző: Katona József | 2022-06-24 08:50:00 | Címkék: szintetikus, vad, pszichoaktív anyag, visszaélés, somogy, ügyészség

Két nővel és három férfival szemben emeltek vádat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt: két kereskedői láncot alkotva látták el a somogyi fogyasztókat szintetikus kannabisszal.

hirdetés

A tiltott anyagokkal történt kereskedés kulcsfigurája az az 58 éves nagykanizsai nő volt, aki nagyobb mennyiségben tudott szintetikus kannabiszt beszerezni, ezért ő látta el a tiltott anyaggal azt a kaposvári férfit is, aki 2020. évtől kezdődően vált rendszeres vásárlójává. Az egyik ilyen alkalommal a vádlott két társát küldte el a pszichoaktív anyagért a zalai nőhöz, azonban amikor az eredményes vásárlás után visszatértek megbízójuk lakóhelyére, a somogyi rendőrök rajtuk ütöttek, és kereskedelmi mennyiségű biofüvet foglaltak le tőlük.

A somogyi férfi egyébként ekkora már komolyabb fogyasztói kört épített ki maga köré, akiknek több százezer forint profitot realizálva értékesített új pszichoaktív anyagot.

A másik kereskedői láncolatban a zalai nő társa egy – szintén az ötvenes éveiben járó – kaposvári asszony volt, akivel a közös hobbijuk, a kutyatenyésztés miatt kerültek kapcsolatba. Ez a kapcsolat azonban később a tiltott anyagok kereskedelme felé fordult, melynek keretében a kaposvári nő legalább hét alkalommal járt társánál szintetikus kannabiszt vásárolni. Az így megszerzett drogot a kaposvári nő több személynek értékesítette, akik közül hatot sikerült a nyomozás során azonosítani.

A kaposvári asszonyra végül 2021 őszén csaptak le a hatóságok, akitől ekkor továbbértékesítésre szánt pszichoaktív anyagokat is lefoglaltak. Az eljárás során a Somogy megyei fogyasztókat ellátó nőt és a dél-somogyi férfit az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában négy vádlottal szemben végrehajtandó, míg az ötödik férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.
A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette. - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre! 

Vissza az előző oldalra