Elismerés nagyatádi tűzoltóknak Szent Flórián napján

Több nagyatádi és környékbeli tűzoltó is elismerést vehetett át ma a Megyei Tűzoltónapon Kaposváron. A tüzes mesterséget művelők – tűzoltók és kéményseprők – lerótták kegyeletüket Szent Flórián szobra előtt.

Főhajtással kezdődött a Flórián napi megemlékezés ma Kaposváron. A Megyei Tűzoltónapon emlékeztek meg a somogyi tűzoltók védőszentjükről és elismerést vehett át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó állomány.

– Május negyedikén Szent Flórián alakjának adóznak a tűzoltók, de ez az ünnep egyben emlékezés is. Azokra a hős bajtársainkra gondolunk, akik már nem lehetnek közöttünk – mondta köszöntőjében Óvári Timót tűzoltó hadnagy. A helyi óvodások műsorát követően a jelenlévők fejet hajtottak a „tűz katonájának” szobránál és elhelyezték a tiszteletadás koszorúit.  

A kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyházban ünnepi szentmise szólt a somogyi tűzoltókért. A Szivárvány Kultúrpalotában tartott megemlékezésen Gelencsér Attila országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki mind a hivatásos, mind az önkormányzati, mint az önkéntes tűzoltóknak, mint mondta: a tűzoltók azok, akik bizonyították, rájuk mindig számíthatnak a bajbajutottak. Dr. Neszményi Zsoltkormánymegbízott a megyei védelmi bizottság elnökeként adott hangot elismertségének, s beszélt a tűzoltók erősségéről, az egy emberként, egymást segítve, összefogva, vállvetve, igazi csapatként végzett életmentő munkájukról.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Somogy megye tűzoltóit. Mindenki hős, aki nem hátrál meg, aki saját létfenntartásán kívül másokért is képes tenni. Róluk szól a mai ünnep – jelentettek ki az igazgató. – Akik megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk, hogy megadjuk a nekik járó tiszteletet, kimutassuk a hálánkat és elismerésünket. 

Wéber Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató Szent Flórián nap alkalmából Somogy megye tűzvédelme érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül ajándéktárgyat adományozott többek között:

Borsos Gábor tű. főtörzsőrmester, a Nagyatádi HTP beosztott tűzoltója és

Szabadkai Béla tű. főtörzsőrmester, a Nagyatádi HTP beosztott tűzoltója részére.

Szolgálati érmet vehettek át egyebek között a Görgeteg ÖTE tűzoltói:

Kovács Ferenc 40 éves önkéntes szolgálat után

Takács Róbert 25 éves önkéntes szolgálat után

Berkics Gábor pedig 20 éves önkéntes szolgálat után.

Megosztás