Ezek az utak újulnak meg Somogyban

Öt útvonalon, összesen 7,5 km hosszúságban korszerűsíti a kezelésébe tartozó utakat megyénkben a Magyar Közút. 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Somogy megyében a „Közlekedésfejlesztés Somogy megyében IV.” című projektet – írták közleményükben. Eszerint a következő 4-5 hónapban az alábbi útszakaszok újulnak meg megyénkben:

  • Szigetvár-Kadarkút összekötő út több mint 2,4 kilométeres szakasza
  • Marcali-Galambok összekötő út 832 méteres szakasza
  • Kaposvár-Fonyód összekötő út 750 méteres szakasza
  • Ráksi-Mernye-Somogyjád összekötő út több mint 1,3 kilométeres szakasza
  • Kaposvár-Szántód összekötő út 2,25 kilométeres szakasza

Az állami közútkezelő közleménye szerint az érintett szakaszokon az új útburkolaton kívül többnyire stabilizált padka épül, megújul az út mellett található vízelvezető rendszer, valamint az érintett jelzőtáblákat is cserélik és új burkolati jeleket festenek fel. Akad, ahol egyéb munkálatok is lesznek, pl. a Szigetvár-Kadarkút vonalon megújul három híd és két buszmegállóhely is.

A projektet a társaság bruttó 1,500 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint a beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. Mint írták, bíznak abban, hogy a megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Illusztráció
Illusztráció

 

Megosztás