Fagyállóval lettek öngyilkosok a somogyi "szeretetotthonban" élők Szerző: Katona József | 2022-06-15 12:22:00 | Címkék: idősotthon, közreműködés, öngyilkos, somogy, ügyészség

A két idős asszony kilátástalannak érezte a helyzetét a szociális otthonban, ezért egyeztek meg abban, hogy öngyilkosok lesznek. Ám egyikük túlélte, mert a fagyálló mellé megivott két deci pálinkát is.

A Marcali Járási Ügyészség öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki közös öngyilkosságot tervezett szobatársával, azonban - míg a barátnője meghalt - ő túlélte a mérgezést.

A hatvanas éveiben járó vádlott egy Somogy megyei szeretetotthonban élt a sértettel közös szobában - fogalmaz az ügyészség közleménye. Mivel a szobatársak kilátástalannak érezték helyzetüket, ezért elkeseredésükben megegyeztek abban, hogy együtt öngyilkosságot követnek el.

A vádlott ötlete alapján 2019 októberében egy benzinkútra mentek, ahol a nő fagyálló folyadékot vásárolt, majd a terhelt a mérgező anyagból szobájukba visszatérve mindkettejüknek töltött. A barátnők a fagyálló elfogyasztását követően - ami mellé a vádlott kettő deciliter pálinkát is megivott - aludni tértek.

A sértett életét a szakszerű kórházi ellátás ellenére nem lehetett megmenteni, a terhelt a mérgezés következtében azért nem halt meg, mert a fagyálló kisebb koncentrációban szívódott fel szervezetében az elfogyasztott alkohol miatt.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A nyitókép illusztráció)

Vissza az előző oldalra