Fákat döntött, ágakat tört le a viharos szél

Bár Nagyatád térségére csupán ma délután, a megyében több településen viszont már a tegnapi nap folyamán lecsapott a vihar. Több helyen károk is keletkeztek az erős szél következtében.

A szerdán éjszaka Somogy megyén erős széllel, nagymennyiségű csapadékkal átvonuló zivatarzóna fákat döntött ki, ágakat szakított le. A vihar következtében csütörtökön és pénteken számos helyen kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk a károk felszámolása érdekében. 

Ráksi külterületén egy hozzávetőleg tizenöt méter magas akácfa az útra dőlt. A fa a fél útpályát elzárta és veszélyeztette a járműforgalmat. A kaposvári hivatásos tűzoltók a fát láncfűrésszel ledarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

Kaposváron is kidőlt két fa az Egyenesi úton egy családi ház udvarán. Az egyik fa a ház oldalának dőlt, a másik a kerítést rongálta meg. A kaposvári hivatásos tűzoltók egy motorfűrésszel és kézi erővel a fákat eltávolították.

Tabon, a Szabadság utcában egy lakóház udvarán álló hársfa négy méteres ága lerepedt és a szomszéd ház cserépfedésű tetejére esett. A faágat létra és motorfűrész segítségével a tabi önkormányzati tűzoltók távolították el. A tetőszerkezet nem sérült, az elmozdult cserepeket a tűzoltók megigazították.

A 68-as főúton, Kelevíz külterületén egy huszonöt méter magas akácfa telefonvezetékre támaszkodva dőlt be az úttest fölé, veszélyeztetve a közúti forgalmat. A marcali hivatásos tűzoltók magasból mentő és motorfűrész segítségével a fát eltávolították, megszüntetve a veszélyeztetést.

Zamárdiban, a Viola utcában a viharos szél egy nyírfa koronáját törte ketté. A fa letört csúcsa nem szakadt el a törzsétől teljesen, visszahajlott és mintegy tizenkét méter magasságban függve veszélyeztette a környezetében lévőket. A siófoki hivatásos tűzoltók egy létra és láncfűrész segítségével távolították el a fa letört koronáját.

 

 

(A nyitókép illusztráció!)

Megosztás