Felgyújtotta a háromgyerekes család házát

Felgyújtotta szomszédja házát egy somogyi férfi, mert azt hitte, meglopták.  Az égő házban a nőn kívül az élettársa, továbbá egy három és fél éves, egy kétéves és egy féléves gyermek aludt. Most vádat emeltek ellene.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavaly nyáron rágyújtotta egy családra a házát, mert azt hitte, meglopták – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

    Az 50 éves, büntetett előéletű, egy somogyi kistelepülésen élő férfi ittas állapotban meggyanúsította a szomszédjában lakó nőt azzal, hogy ellopta 45 ezer forintját, és megfenyegette, ha nem adja vissza a pénzt, felgyújtja a házukat.
    Néhány óra múlva át is ment a már alvó családhoz, étolajjal átitatott rongyokat tömött házuk tetőgerendája és cserepei közé, majd meggyújtotta őket. Amikor a tetőszerkezet lángra lobbant, hazament és az udvaron elaludt.
    Az égő házban a nőn kívül az élettársa, továbbá egy három és fél éves, egy kétéves és egy féléves gyermek aludt. A felnőttek a legkisebb gyermek sírására ébredtek, véletlenül vették észre a tüzet, amelyet a tűzoltók kiérkezéséig a családfő próbált eloltani.
    Az ügyészség szerint a lakók életveszélyes, esetleg halálos füstmérgezést vagy égési sérüléseket szenvedhettek volna. A férfi ellen különös kegyetlenséggel, több emberen és tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás