Hat évre súlyosbították a börtönbüntetést halált okozó testi sértés miatt

Az elkövető a volt élettársával és annak párjával italozott, majd agresszívvá vált, és ököllel kétszer fejbe ütötte a másik férfit, aztán amikor az földre esett, a koponyájába rúgott. A sértett két nap múlva meghalt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán súlyosbították annak a férfinak a büntetését, aki ellen korábban halált okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.

A férfi 2021-ben felkereste volt élettársát, akivel kapcsolatuk megszakadása ellenére is jó viszonyban maradt. A nap nagy részét volt élettársa otthonában töltötte, ahol előbb beszélgetni, majd italozni kezdett a nő jelenlegi párjával, a későbbi sértettel.

A vádlott az elfogyasztott alkoholtól egy idő után agresszívvá vált, és kötekedni kezdett korábbi párjával, majd a sértettel is, akit rövid szóváltást követően két alkalommal ököllel fejbe ütött, majd a földre került férfi koponyájának bal oldalába rúgott, melytől a sértett azonnal elveszítette az eszméletét.

Az asszony hiába hívott azonnal orvosi segítséget, a bántalmazott férfi két nap múlva a szakszerű ellátás ellenére is elhunyt a kórházban, melynek közvetlen oka a vádlottól elszenvedett bántalmazás következtében kialakult agyalapi verőér folytonosságának megszakadása volt.

Az eljárás során letartóztatásba került vádlott bűnösségét a Kaposvári Törvényszék a váddal egyezően állapította meg, ezért őt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, mely ellen a Somogy Vármegyei Főügyészség a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, és a 2023 februárjában kihirdetett jogerős ítéletével a vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetés és közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 6 évre súlyosította.  

Illusztráció: Depositphotos
Illusztráció: Depositphotos

Megosztás