Ittasan, jogosítvány nélkül koccant, majd gyalog sétált haza

A 18 éves járművezető 2019.június 9-én Szenyéren ütközött neki egy úttest szélén parkoló járműnek, ezt követően belehajtott az árokba, majd adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről.

A nyomozás adatai alapján egy gépkocsivezető 2019. június 9-én a hajnali órákban Szenyéren, a Simon utcában egy úttest szélén parkoló járműnek ütközött, majd autójával az árokba hajtott. A sofőr a balesetet követően adatai hátrahagyása, és a hatóság értesítése nélkül elszaladt a helyszínről. Az egyenruhások a beszerzett információk alapján azonosítottak egy helyi lakost, akit egy órán belül otthonában elfogtak. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Továbbá megállapították, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

A rendőrök a 18 éves férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak.

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

(A nyitókép illusztráció!)

Megosztás