Karambolozott, kigyulladt és beszorult

Lábodon fél hektáron égett egy füves terület, Fonyódon két autó ütközött össze, Hetesen pedig drótkerítésbe szorult egy ember keze: a hétvégén is bőven akadt tennivalójuk a somogyi tűzoltóknak.

22 alkalommal kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében a hétvégén. Tűzeseteknél és műszaki mentéseknél egyaránt szükség volt az egységek munkájára. Öt alkalommal azonban téves jelzés érkezett a tevékenység-irányítási központba.

Összeütközött két személygépkocsi szombat délelőtt Fonyódon, az Ady Endre utcában, a 7-es főút belterületi szakaszán, az Állomás tér közelében. A balesethez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a balesetet szenvedett autókat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Vasárnap délben Lábodra riasztották a nagyatádi tűzoltókat, ahol a Kislábodi utcában mintegy fél hektáron égett a magas füves vegetáció. A tűzoltók három gépjárművel vonultak az esethez, a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották. A tüzet csaknem egy óra alatt tudták teljesen eloltani.

Drótkerítésbe szorult egy ember keze vasárnap éjszaka Hetesen az Ady Endre utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók csípőfogóval kiszabadították a férfi kezét, majd átadták őt a kiérkező mentőknek.

Több helyszínen is háztartási hulladékot égettek a hét utolsó napján a megyében. Nagykorpádon a Kossuth Lajos utcában a tűzoltók felszólítására a telek tulajdonosa eloltotta a lángokat, de Kaposváron a Zselici úton, a Kapos folyó felett átívelő betonhíd alatt, valamint az Árpád utcában lévő híd alatt égő ruhaneműt és papírhulladékot a tűzoltóknak kellett eloltani. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották a Cseri dűlőbe is, ahol autógumik égtek. A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Megosztás