hirdetés
2023. Február 08, Szerda
Aranka napja

Kedden sem fog elállni az eső Somogyban Szerző: Simon Tamás | 2023-01-16 15:09:00 | Címkék: idŐjÁrÁs, előrejelzés, csapadék, somogy

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő este újabb csapadékrendszer érkezik Somogyba. A vármegye nyugati felében akár 3 centiméter nedves, tapadó hó is összegyűlhet.

A húsz millimétert is meghaladhatja a Somogyra hulló csapadék mennyisége ma és holnap is - írja az előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Esőre egész héten számítani kell, hétfő este és kedden néhány centiméter hóra is van kilátás Somogy nyugati területein. Kedden a nappali hőmérséklet 5 és 9, az éjszakai 4 Celsius-fok körül alakul. Szerdán már 11 fokot is mérhetünk Nagyatádon, ám a hőérzetet csökkenti majd a megerősödő délnyugati szél. 

Nagyatád járásban 2023-ban eddig 47 milliméter csapadék hullott le, tavaly ez az érték 9 milliméter volt az év ugyanezen szakában. 

Havi csapadékösszeg 2023 január
Havi csapadékösszeg 2023 január


A 2022-es évben lehullott csapadék mennyisége a MetNet térképcentruma szerint a járásban mintegy hatszáz milliméter volt.

 

 

Vissza az előző oldalra