Kerékpárút épül Kéthely és Balatonmáriafürdő között

Kerékpárút létesül a Somogy vármegyei Kéthely és Balatonmáriafürdő között, a 465 millió forintos beruházás ez év júliusára fejeződik be – tájékoztatta Kéthely önkormányzata az MTI-t.

Azt írták: a teljes egészében európai uniós és hazai pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés a mintegy 3 kilométernyi kerékpárúton kívül járdák, padkák építését, kerékpársávok kijelölését, a kerékpáros átkelőket érintő közvilágítás-fejlesztést és egyebek mellett a csapadékvíz-elvezetést is magába foglalja.
A kerékpárút érinti Balatonújlakot, Balatonkeresztúrt, és meglévő kerékpáros hálózatokat kapcsol össze, mivel északon csatlakozik a Balatoni bringakörúthoz, délen a Marcali-Kéthely kerékpárúthoz – olvasható a közleményben.

Mint arról többször is beszámoltunk, az elképzelések szerint a 95 km hosszú 68-as főút felújítását egy vele párhuzamosan, Barcstól a Balatonig húzódó kerékpárút építésével együtt tervezi az állam. Ennek két szakasza már adott: a Marcali-Kéthely közötti, valamint a Nagyatádot átszelő és Ötvöskónyiig vezető, nemrég átadott 10 km-es bicikliút.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás