Két nap alatt elítélték az embercsempészt

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Nagyatádi Járási Ügyészség. Akadnak ügyek, amelyekben villámgyors a hazai igazságszolgáltatás. Ma reggel egy újabb „migránst” tartóztattak fel Gyékényesnél.

A Nagyatádi Járási Ügyészség embercsempészés előkészületének bűntette miatt őrizetbe vétele alatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 33 éves vietnámi férfit, aki két honfitárásnak akart segítséget nyújtani a magyar államhatár tiltott átlépéséhez – közölte ma reggel a megyei főügyészség.

Ide tartozó hír a rendőrségtől ma reggel 6.40-kor érkezett tájékoztatás: Az egyenruhások 2020. július 10-én 5 óra 10 perckor a gyékényesi vasúti határátkelőn ellenőriztek egy Horvátország felől gyalogosan közlekedő, magát algír állampolgárnak valló férfit, aki sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök előállították, vele szemben jelenleg is zajlanak az intézkedések.

Visszatérve a szélsebes magyar igazságszolgáltatáshoz: a Németországban élő vádlott 2020. július 6-án érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy a Horvátországból, a fizikai határzár tiltott átlépésével érkező két vietnámi férfit Somogyudvarhelyen, egy előre egyeztetett helyen felvegye és Németországba szállítsa.

A csempészett személyekre az autójában várakozó férfit azonban 2020. július 7-én a hajnali órákban a rendőrök elfogták és őrizetbe vették, majd a Nagyatádi Járási Ügyészség ennek időtartama alatt bíróság elé állította.

A Nagyatádi Járásbíróság a vádlottat a 2020. július 9-én megtartott tárgyaláson – az ügyészség indítványával egyezően – embercsempészés előkészületének bűntette miatt 1 év 4 hónap börtön fokozatú – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, valamint 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

Megosztás