hirdetés
2020. Október 24, Szombat
Salamon napja

Kölcsönt kért az idős embertől, majd ellopta az összes pénzét 2020-02-04 18:11:58 | Címkék: idős ember, pénz, lopás, somogy, rendőrség

B. Hajnalka kölcsönt kért tegnap a 87 éves barcsi férfitól, aki kivette a bankjegyet egy kötegből, úgy adta át. Aztán a nő egy óvatlan pillanatban visszaosont a szobába, és felmarkolta az összes pénzt. Cirka egymilliót.

2020. február 3-án délelőtt egy barcsi nő bement egy idős ismerőséhez, hogy pénzt kérjen tőle kölcsön. A 87 éves férfi a bankjegyet egy nagyobb kötegből vette elő, melyet az elkövető meglátott. Később - az áldozat jóhiszeműségét és figyelmetlenségét kihasználva - a tettes visszament a szobába, és ellopta tőle a közel egymillió forintot.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, és előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves nőt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. B. Hajnalka vallomása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, a nála tartott házkutatás alkalmával pedig az ellopott összeg is hiánytalanul megkerült.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét: 

- Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, az értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falba rögzített széfbe!

- Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket és távoli ismerősöket! A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!

- Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget!

Vissza az előző oldalra