Meghalt a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Meghalt az a csurgói nő, akinek sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét még májusban a szigetvári kórház nőgyógyászatán. Az intézmény igazgatója elismerte, hogy hibáztak.

A tragikus esetről az RTL Klub híradója számolt be. A nőt ezután válságos állapotban vitték a pécsi klinika intenzív osztályára, de innen már nem tért haza. A híradónak a szigetvári kórház igazgatója megerősítette, hogy a mérgezés szövődményeibe halt bele a csurgói asszony. Hozzátette, hogy őszintén sajnálja a történteket. A rendőrség tájékoztatása szerint a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a híradónak azt írta, hogy a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság megbírságolta az intézményt.

A rendőrség közölte, hogy a büntetőeljárás most is folyamatban van. 2 millió forintos egészségügyi bírságot már kiszabtak a kórházra.

A műtét közben valószínűleg ott hibázhattak, hogy nem címkézték fel az üveget, így keveredhetett véletlenül az általában műtők és eszközök tisztításához használt fertőtlenítő a sóoldatok közé. A nő két gyermeket hagyott hátra.

Megosztás