Minden 2. somogyi településen lesz fideszes polgármesterjelölt

Fidesz-színekben 70 jelölt méreti meg magát, míg 47-en a kormánypártok támogatásával vágnak neki az október voksolásnak. Biró Norbertet választották a párt megyei listavezetőjévé és megyei közgyűlési elnökjelöltjévé.

A kormánypártok 117 polgármester-jelöltet indítanak az őszi önkormányzati választáson Somogy megyében – döntötte el a Fidesz megyei elnöksége az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság hétfő délelőtti kaposvári ülésén. Fidesz színekben 70 jelölt méreti meg magát, míg 47-en a kormánypártok támogatásával vágnak neki az októberben esedékes voksolásnak. A végső döntést a Fidesz Országos Választmánya hozza meg a jelöltekről, így a teljes névsor azt követően lesz nyilvános.

Biró Norbertet választotta egyhangú szavazással a Fidesz Somogy megyei listavezetőjévé és megyei közgyűlési elnökjelöltjévé az őszi önkormányzati választásra a párt megyei választmánya csütörtökön. A kormánypárt kihasználta a törvény adta lehetőséget, és 45 fős listát állított a 15 fős közgyűlés mandátumainak megszerzéséért. A megyei lista további neveit a Fidesz Országos Választmányának végső döntését követően hozzák nyilvánosságra.

Biró Norbert megválasztását követően kiemelte: Fidesz többségre számít ősztől is a megyei közgyűlésben, ahol koalíciós kényszer nélkül folytathatja a megkezdett munkát.

A háromgyermekes Biró Norbert 1966-ban született Lengyeltótiban. Tanítói és oligofrénpedagógia szakos gyógypedagógus tanári diplomával rendelkezik. Négy cikluson keresztül dolgozott a somogyvári képviselő-testületben, 2014-ben a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökének, majd 2016. szeptember 30-án elnökének választották.

 

Megosztás