Most drónnal szűrték ki a rendőrök a szabályszegő autósokat Szerző: Katona József | 2020-10-04 14:01:00 | Címkék: szabályszegők, közlekedés, akció, fokozott ellenőrzés, drón, somogy, rendőrség

A Nagyatádi Rendőrkapitányság munkatársai Berzence környékén csaptak le a tiloson áthaladó, az előzési és az elsőbbségadási szabálytalanságokat elkövető autósokra. Már nemcsak civil kocsikat, hanem drónokat is bevetnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. október 2-án Berzencén és környékén ellenőrizték a közlekedőket. Az akció célja az agresszív, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. A rendőröknek egyebek között tilos jelzésen áthaladás, előzési és elsőbbségadási szabályok megsértése, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások új ellenőrzési módszert is bevezettek, most már nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Vissza az előző oldalra