Négyszáz embernek kellett elhagynia az épületeket, tűz ütött ki Somogyban Szerző: Katona József | 2022-05-03 16:36:00 | Címkék: tŰz, elhagy, gázpalack, siófok, kigyulladt, somogy

Kigyulladt egy gázpalack töltő- és cseretelep épületének teteje ma Siófokon, emiatt több mint négyszáz embernek kellett elhagynia egy időre a környező ingatlanokat - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A siófoki hivatásos tűzoltók négy gépjárművel vonultak arra a gázpalack töltő- és cseretelepre, ahol egy melléképületben csaptak fel a lángok kedd délelőtt.
Az egységek azonnal megkezdték a lángok oltását és megbontották a hatvan négyzetméteres melléképület tetejét is. A lángoló épületből csaknem ötven gázpalackot vittek ki a tűzoltók, és a hőhatásnak kitett palackokat visszahűtötték. A beavatkozók négy vízsugárral, több oldalról oltották a lángokat, az összehangolt tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a kétszáz négyzetméteres főépületre.

A tűz miatt több mint négyszáz embernek egy időre el kellett hagynia a környező épületeket. Az utómunkálatok során az egységek átvizsgálták az egész épületet és a gázpalackokat, ám további izzó gócokat, felhevült palackokat már nem találtak.

Fotó: Kersák József tű. őrnagy
Fotó: Kersák József tű. őrnagy - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra