2023. Március 22, Szerda
Beáta, Izolda napja

Nyakon szúrta haragosát a somogyi férfi Szerző: Katona József | 2023-03-13 09:15:00 | Címkék: életveszély, testi sértés, somogy, ügyészség, vádemelés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség azzal az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű terhelttel szemben, aki nyakánál szúrta meg falubeli ismerősét.

A vádirat lényege szerint a Somogy vármegyei községben élő férfiak régebb óta haragos viszonyban voltak egymással, előfordult olyan is, hogy konfliktusuk korábban már tettlegességig fajult.

A vádlott 2022 szeptemberében a faluban lévő vegyesbolt előtt tartózkodott, amikor az üzletbe vásárolni ment a sértett. A férfi ekkor szóváltást kezdeményezett, majd amikor a sértett kijött a boltból, a terhelt elővette zsebkését, és alulról felfelé irányuló mozdulattal nyakon szúrta haragosát.

A sértett hátra lépve próbált kitérni a szúrás elől, így a vádlott a pengével 8 napon belül gyógyuló sérülést tudott csak ejteni a sértett nyakán. A terhelt szúrása azonban alkalmas volt arra, hogy a nyaki testtájékon életveszélyes állapotot idézzen elő, ennek elmaradása a megtámadott fél hátrálásának volt köszönhető.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló, különös visszaeső férfival szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A felhasznált képet a bolt biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményről.
A felhasznált képet a bolt biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményről.Vissza az előző oldalra