2023. Március 22, Szerda
Beáta, Izolda napja

Odalett a téli tűzifa Szerző: Katona József | 2023-03-09 17:37:00 | Címkék: kazánház, kadarkÚt, tűzifa, kigyulladt, tűzoltó, somogy

A kazánházban tárolt tűzifa gyulladt meg csütörtökre virradó éjjel Kadarkúton. Feltételezhetően zárlat okozta a tüzet - közölte a somogyi katasztrófavédelem. Fotókkal.

A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az épületet Kadarkúton, a Nagy utcában, elzárták a gázt, majd egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket. A tűz nem terjedt tovább a lakóházra. Az eset során senki sem sérült meg. A kazán nem üzemelt, így a tüzet vélelmezetten zárlat okozta.

A lakástüzek között az elektromos eredetűek az előkelő második helyet foglalják el. Pedig, ha a hálózat működőképességét szakember rendszeresen ellenőrzi, megelőzhetőek lennének a károk. Az ilyen típusú tüzek általában két módon keletkezhetnek:

  • az elektromos áram által működtetett berendezés meghibásodik, ilyenkor a belsejében rendellenes hőképződés indul, és ez okozza a tüzet; vagy
  • a villamos hálózat hibája miatt alakul ki tűz, hiszen a régi építésű házaknál nem a mai kor terheléséhez tervezték az elektromos hálózatot.

Figyeljünk a jelekre! Az elektromos hálózat korszerűtlenségére utalhat, ha többször pislákol a lámpa vagy a szikráznak a konnektorok - figyelmeztetett az eset kapcsán a somogyi katasztrófavédelem.  

Fotó: Kadarkút ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra