hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

Somogyban sűrű ködre figyelmeztetnek mindenszentekkor Szerző: Simon Tamás | 2022-10-31 17:27:00 | Címkék: mindenszentek, vezetés, somogy, köd

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt többek között Somogy, Tolna és Baranya megyére keddre.

hirdetés

Ebben az időszakban rengetegen indulnak útnak, hogy felkeressék a szeretteik sírját, ezért a megnövekedett autóforgalom miatt is érdemes még a szokásosnál is körültekintőbben vezetni, ám a borongós, ködös időben még fokozottabb figyelemmel kell közlekedni.

Hétfő este, éjszaka Somogyban, Tolnában és Baranyában sűrű köd képződik, ami kedden napközben sem oszlik fel, ezért rossz látási viszonyokra kell számítani.

A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan – a járművezető nem tudhatja, hogy mikor, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

A ködréteg jellemzően foltokban jelentkezik folyók, tavak közelében, zárt völgyekben, erdős területeken, illetve olyan helyen, ahol az időjárási viszonyok egy adott pillanatban kedveznek a ködképződésnek.

kiderul.hu
kiderul.hu

(A nyitókép illusztráció. Fotó: Röhrig Dániel)

Vissza az előző oldalra