hirdetés
2020. Szeptember 30, Szerda
Jeromos napja

Újabb halálos baleset a 67-es úton! Szerző: Herr Dávid | 2019-11-21 09:50:41 | Címkék: somogyaszaló, baleset, halálos

Két autó frontálisan ütközött a 67-es úton, az egyik vezető a helyszínen életét vesztette. Teljes pályás útlezárás van érvényben a baleset helyszínén, Somogyaszaló és Mernye között.

Ma reggel nem sokkal 7 óra előtt történt a baleset: a rendelkezésre álló adatok alapján a 67-es főútvonal 57. kilométerszelvényében, vagyis Mernye külterületén két személygépkocsi ütközött. Az egyik sofőr a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az érintett útszakaszt a rendőrök a szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességben lezárták, kerülni Mernyénél és Somogyaszalónál a régi 67-es főút vonalán lehet.

Nem ez volt az első, hogy halálos kimenetelű baleset történt a 67-es út Somogyaszaló és Somogybabod közti „új”, nemrég átadott szakaszán. Szeptember végén adták át hivatalosan az útszakasz egy részét, az ezt követő követő napokban halálra gázoltak egy építőmunkást, később pedig a megfelelő kitáblázottság hiányában több autó rossz irányba hajtott, és hat méteres mélységbe zuhant. Hat ember szenvedett akkor balesetet, egyikük súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. Október 23-án 7 sérülttel járó baleset történt, akkor 3 autó ütközött, erről korábban az Atádhír is beszámolt. Nem egyszer mentőhelikoptert kellet riasztani.

Ténylegesen azonban nem is adták át az útvonalat, csak „részátadás” történt, ahogy az illetékesek hivatalosan fogalmaztak. A 67-es főúton ugyanis komoly átépítések zajlanak a mai napig. Szeptember 30-án mégis ünnepélyes ceremónia keretében átvágták a szalagot az úttest felett, miközben a hivatalos műszaki átadása nem is történt meg.

Ahogy a Népszava írta: "a Somogybabod előtti 3,2 kilométeres részt kivéve a 2x2 helyett csak 2x1 sávon haladhat a forgalom, mindenütt másutt viszont gőzerővel dolgoznak. Az pedig gyorsan kiderült, a folyamatos terelések, illetve a 2x1, illetve 2x2 sáv váltakozása miatt viszont meglehetősen nehéz tájékozódni, merre is halad a forgalom."

Az érintett útszakasz teljes befejezését december közepére ígérik. Addig is óvatosan közlekedjenek az arra tévedők!

A nyitókép az október 23-ai baleset egyik felvétele. 

Vissza az előző oldalra