Vasúti hídon akarta lerövidíteni az utat az autós

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ügyészség azzal férfival szemben, aki autójával felhajtott egy vasúti hídra, és összeütközött a vonattal.   

A húszas éveiben járóvádlott 2022 júliusában Somogyszentpálról akart Pálmajorba menni a munkája miatt, és úgy gondolta, hogy a környékbeli földutakon gyorsabban eljut a céljához. Nem számolt azonban azzal, hogy a választott útvonalát keresztezi a Nyugati övcsatorna, melyen a Balatonfenyvesi kisvasútnak épített vasúti hídon lehet átjutni.

A férfi ennek ellenére személygépkocsijával ráhajtott a vasúti sínre azért, hogy sínpárt „megközölve” a Nyugati övcsatorna felett átívelő betonhídon átmenjen, azonban nem vette észre a mintegy 20 méter távolságból érkező vasúti szerelvényt. A mozdonyvezető rögtön észlelte a veszélyt, ezért hangjelzés mellett vészfékezte a szerelvényt, illetőleg a vádlott is megpróbált letolatni a vasúti sínről, azonban az ütközést már nem tudták elkerülni, ezért a motorvonat az elejével a töltésre lökte a vádlott autóját. A szerencsés kimenetelű balesetben senki nem sérült meg, viszont a vonatban és az autóban anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Megosztás