Videón a babócsai tömegverekedés

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség hat férfival szemben, akik ittasan összeverekedtek a babócsai roma nap estéjén tavaly júliusban.

A hat férfi, köztük egy fiatalkorú verekedése a Barcs melletti faluban tartott rendezvényen történt, amelyen sokan vettek részt, így ők is, más-más társaságban – fogalmaz az ügyészség mai közleménye.

Mint arról annak idején részletesen beszámoltunk, a településen ezen a napon sok vendég volt, ugyanis a Szabadság téri parkban roma napot szervezett a helyi nemzetiségi önkormányzat. Sok embert meghívtak szerte Somogy és Baranya megyéből, így 300-400 résztvevője volt a rendezvénynek.

Az esti órákban a rendezvény közelében tartózkodott az egyik vádlott a barátnőjével és annak férfi testvérével, amikor ismerősük sértőn szólt a nőhöz – ismerteti a történteket a közlemény. A vádlott ezt nehezményezte, visszaszólt, amitől viszont a másik fél vált indulatossá, és egy sörösüveggel a férfit fejen ütötte, majd elszaladt a helyszínről.

Az erősen vérző vádlott azonban barátnőjével együtt üldözni kezdte, és egy útkereszteződésben utol is érte. Itt többen csatlakoztak a sérült férfihoz, de a sörösüveget dobó vádlottnak is volt segítsége, és rángatni, ütni, rúgni kezdték egymást a település közepén.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a büntetlen előéletű társaikkal szemben közérdekű munkát, a fiatalkorú elkövetővel szemben próbára bocsátást indítványozott.

A garázdaságot egy járókelő rögzítette. Láthatóan a felvételnek supán egy részét tette közzé az ügyészség, vélhetően a további jelenetek még brutálisabbak.

Megosztás