Vizsgálja a rendőrség az útra ömlött olajszennyeződés ügyét

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben a barcsi kapitányság. Az útra ömlött olaj balesetet is okozott, a szennyeződést okozó jármű elhagyta a helyszínt.

Mint arról beszámoltunk egy hete, több száz méter hosszúságban ömlött olaj az úttestre Kálmáncsa közelében, a 66161-es jelű út 2-es kilométerszelvényében. Egy személygépjármű a burkolatra folyt szennyeződésen megcsúszott, és az út melletti árokba csapódott. 

Rövidesen a helyszínre érkeztek a Magyar Közút Zrt.  munkatársai, és homokkal szórták föl a foltokat, és figyelmeztető táblákat is kihelyeztek, hogy mérsékeljék a balesetveszélyt. Érdeklődésünkre az állami útfenntartó arról tájékoztatott, hogy „a szennyeződést okozó jármű a helyszínt elhagyta, a rendőrség egyelőre keresi. Útellenőrünk olajlekötő anyaggal a közel 500 négyzetméteren keletkezett szennyeződést hatástalanította, és 12:45-kor elhagyta a helyszínt.”

Megkeresésünkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtómunkatársa azt írta:

…a közútra került szennyeződés vizsgálatára a Barcsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A folyamatban lévő büntetőeljárással kapcsolatban – a nyomozás érdekeire hivatkozva – jelenleg bővebb tájékoztatást nem áll módomban adni.

 

Megosztás