11 éven keresztül a kerti gaz között termesztette a marihuánát

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki a maga által termesztett marihuánával kereskedett. Az illetőt egy hamis rendszámú kocsiban, bedrogozva kapcsolták le májusban.

A vádlott még 2009-ben jutott marihuána magokhoz, amiket lakóháza udvarának egyik eldugott részén elültetett, a kifejlett növényt „learatta”, és annak leveleit a ház padlásán megszárította, majd a kész kábítószert elfogyasztotta. A férfi arra is gondolt, hogy a következő évi ültetéshez is biztosítson magokat. Mivel a vádlott az udvar gazos, elhanyagolt részén ültette el a növényeket, így jó ideig senkinek nem szúrt szemet az éves szinten kifejlődött 3-4 növény.

A padláson szárította a növényeket
A padláson szárította a növényeket

A férfi egy idő után azonban kereskedni is kezdett az általa termesztett kábítószerrel, később pedig már amfetamint is adott el ismerőseinek, amit maga is rendszeresen fogyasztott. A vádlottnál tartott házkutatás során a marcali nyomozók amfetamint és kannabiszt foglaltak le, valamint több kábítószer termesztéshez használt eszközt is felkutattak.

A vádlottat végül 2020 májusában fogták el a marcali rendőrök. A férfi ekkor éppen Keszthelyről tartott hazafelé a gépkocsijával, amire korábban egy másik autó rendszámát szerelte fel, mivel a saját rendszámát egy korábbi rendőri intézkedés alkalmával bevonták. A vádlott ráadásul a vezetés során is kábítószer hatása alatt állt, ezért a kábítószer-kereskedelem mellett egyedi azonosító jellel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt is felelnie kell.

A vádlottat végül a rendőrök őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását is.

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Megosztás