12 centi havat jeleznek!

Mindenki számítson a megváltozott látási- és útviszonyokra! – figyelmeztet a rendőrség a meteorológiai szolgálat új előrejelzése alapján. Eszerint kedd éjfélig a várható friss hóréteg dél-nyugaton eléri majd a 12 cm-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2018. február 20-án 3 óra 12 perckor kiadott előrejelzése alapján kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású (jellemzően gyenge vagy közepes) havazás, havas eső várható. Kedd éjfélig a várható friss, tapadó hóréteg az 1-2 cm-től a 12 cm-ig becsülhető, délnyugaton és a Dunántúli hegyekben a legnagyobb értékkel. Emellett kisebb körzetekben akár 15 cm körüli vagy azt meghaladó hó is hullhat. A Dunától keletre, síkvidéken inkább az eső, havas eső lesz jellemző, amely időnként havazásba válthat. Ezeken a tájakon kedd késő estig inkább csak néhol lehet lepel: 1-2 cm-es hóréteg. Napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Éjjel átmenetileg néhol ónos esőt sem lehet egyértelműen kizárni.

A rendőrség figyelmezteti a lakosságot: mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket! Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek! A téli közlekedés fokozott figyelmet igényel.

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról!

Megosztás