384 jogsértő sofőr egy hét alatt

A Tispol Truck & Bus európai ellenőrzés keretében ennyi gépjárművezetőt csíptek fülön a rendőrök. A legtöbb sofőr túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, illetve nem tartotta be a pihenőidőt. Videóval, fotókkal!

1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzés-sorozata alkalmával 2018. február 26-a és március 4-e között .

Elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására.

Az egyhetes akcióban a rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 384 jogsértést állapítottak meg.

Azonnali közlekedési korlátozást 12 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 68 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 55 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 27 esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során nem merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 20 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 128 jármű esetében a vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során 2 esetben a jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt, míg a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Megosztás