4 tűz, 10 mentés: a hétvége katasztrófamérlege

Kigyulladt egy toronyház előtere, vonat ütközött autóval, gépkocsik álltak fejtetőre és csapódtak villanyoszlopnak, sérültekkel rohantak kórházba a mentők – bőven akadt munkájuk a somogyi tűzoltóknak a hétvégén.

Kaposmérőben letört faágak eltávolítását végezték a magasból mentő segítségével a kaposvári hivatásos tűzoltók.

Kaposvár külterületén, a Dombóvár felé vezető úton egy felborult gépjármű mentését végezték a megyeszékhely tűzoltói. Az autó vezetője nem sérült meg. Az egység a rendőrségi helyszínelést követően a kerekeire állította a gépkocsit, és az útról levontatta. Szombatra virradó éjjel is egy fejtetőn álló autóhoz riasztották a kaposvári egységeket. A gépkocsi két utasát a mentők a helyszínen ellátták.

Iharosberénynél két személyautó ütközött össze. A balesetet szenvedett autókban összesen négyen utaztak, közülük két embert a mentők kórházba szállítottak. Zamárdiban is két személyautó ütközött össze a délutáni órákban. Az ütközés következtében egyik jármű villanyoszlopnak csapódott. A balesetben senki sem sérült meg.

Siófokon egy bontás alatt álló tízemeletes épület előtti szeméthalom kapott lángra, s a tűz átterjedt az épület előtetőjére is. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral fékeztek meg a lángokat. A fából készült szerkezetet visszabontották a későbbi balesetek elkerülése érdekében. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kéthely külterületén egy személygépjármű és egy teherszállító vasúti szerelvény ütközött össze. A gépjárműben ketten utaztak, akik nem sérültek meg a baleset során. A tűzoltók csörlő segítségével levontatták a sínekről az autót, így a vonatszerelvény folytatni tudta az útját.

Megosztás