Anya és lánya leitatta az idős férfit, majd elvették a nyugdíját

Több mint 200 ezer forint készpénzt vettek el tőle. A postás aznap hozta meg az idős férfi nyugdíját. Az anyának nemcsak kifisztásért, hanem kiskorú veszélyeztetéséért is felelnie kell a Barcsi Járásbíróságon.

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú lánnyal és anyjával szemben, akik leitattak egy idős férfit azért, hogy megszerezzék a nyugdíját. Az anyának emellett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell. 

A páros 2021 augusztusában három liter bor társaságában jelent meg az idős férfi lakásán azzal az indokkal, hogy megünnepeljék az asszony közelgő születésnapját. Az időpont kiválasztása azonban nem volt véletlen, mivel a vádlottak tudták, hogy a férfi ezen a napon kapja meg a nyugdíját, ezért kezdettől fogva az volt a szándékuk, hogy a leittasodott sértettől elveszik a járandóságát.

A sértett a vádlottak társaságában el is kezdett italozni, majd rövid időn belül a postás is megérkezett a nyugdíjával. A borból nem fogyasztó vádlottak közben türelmesen várták, hogy az alkohol elbódítsa a férfit, akitől – miután a szeszes italtól elaludt – több mint 200.000,-Ft. készpénzt vettek el.

A rendőrök azonban rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akiktől a kutatás és lefoglalás útján 100.000,-Ft-ot meghaladó értéket sikerült visszaszerezni.

Az ügyészség a Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a fiatalkorú lánnyal szemben próbára bocsátás és pártfogó felügyelet alkalmazására, míg az anyjával szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és a kiskorúak nevelésével összefüggő foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.
A fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Megosztás